Guna Biolifting - Mezoterápia

Mezoterápia - Biolifting

A mezoterápia olyan gyógymód, amelynek során a hatóanyagot injekciók formájában a lehető legkisebb dózisban és koncentrációban oda juttatjuk be, ahol a legintenzívebb hatást szeretnénk elérni.
Előzményei több, mint 150 évre nyúlnak vissza, de igazi térhódítását Franciaországban és az USA-ban Michel Pistor doktor nevéhez kapcsolhatjuk. Az ő „ars poetica”-ja az alábbi mondat volt: „Keveset, ritkán és a megfelelő helyre”. Ennél szimpatikusabb alapgondolat és vezérelv a gyógyításban aligha lehetséges.

Ezen eljárások során, az élettani működések helyreállítását a kötőszöveti mátrix megtisztításán keresztül indítja el, visszaállítva a különböző információhordozó molekulák működését, helyreállítva a sejtek közötti kommunikációt. Szerepelnek ebben a folyamatban az utóbbi évtizedek „nagy felfedezettjei „a citokinek, hormonok, neuropeptidek, interleukinek, növekedési faktorok is.
Ráadásul élettani koncentrációban, tehát úgy, ahogyan a testünkben normális körülmények között is előfordulnak. Ezek tulajdonképpen szignálok. A szervezetben zajló folyamatokat ilyen rendkívül kis mennyiségekben jelenlévő anyagok szabályozzák. Nem kell sok anyag ahhoz, hogy sok információt tartalmazzon. Gondoljunk csak a petesejt maganyagára, vagy a hímivarsejt fejében elférő átörökítő anyagra: ennek alapján jön létre egy új emberi lény. Mekkora csoda! Vagy akihez ez közelebb áll, gondoljon bele a számítógépben tárolt információ „térigényére”.
A homeopátiás steril ampullák alig kimutatható koncentrációban tartalmazzák azon szignálokat, amelyek az önkijavítás működésbe lépéséhez szükségesek. A homeopátiás hígításokkal nyert dinamizált, potenciált anyagot juttatjuk a kötőszöveti mátrixba, ahol a sejtek kommunikációját bonyolult pszicho-neuro-endokrin-immunológiai folyamatok szabályozzák.
Ha itt sok a „szemét” (ligandok) a sejtek bezárják receptoraikat, beszüntetik a kommunikációt, és különböző stációkon keresztül kialakul a betegség, vagy elkezdődik a bőr öregedése. A BIOLIFTING olyan, a természetes arcvonásokat megtartó, arcfiatalító eljárás, amely homeopátiás hígítású,steril injekciós készítmények mezoterápiás bevitelét jelenti. Ezen eljárás során nem kell az elszarusodott laphám ellenállását leküzdeni, és nem kell hatóanyag veszteséggel számolni. A hatékonyság fokozása érdekében a szimptómás területeken kívül a szervezet leghatékonyabb, legaktívabb pontjaiba, az akupunktúrás pontokba is is juttatunk a hatóanyagokból. A kezelések eredményeként a bőrstruktúra visszaépül, a kötőszövet megfiatalodik, az anyagcsere javul, gátlódik a szabadgyökök destruktív hatása, lelassul a kollagén degenerálódása. A bőr működése optimalizálódik, egészségesebbé, ragyogóbbá, üdébbé válik, tónusa javul, a ráncok kisímulnak. Természetes hatású, finom fiatalító változások állnak be a bőr egész struktúrájában.
Segítséget jelenthet „makacs zsírpárnák” csökkentésében, a cellulitisz eltüntetésében, vagy a striák kezelésében is.

Heti 1 kezelés szinte azonnali látható eredményt hoz, ami az ismétlésekkel csak látványosabbá és tartósabbá válik.
Arcfiatalítás terén 5 kezelés mínusz 4-5 év, 7-10 kezelés akár 8-10 évet is jelenthet.
Előnye minden feltöltő anyaggal vagy idegeket bénító anyaggal szemben, hogy mellékhatás szinte nem fordul elő, nem lokalizálódik egyetlen ráncra, hanem az arc egész területén indít el egy szöveti színtű megújulást.
Az alkalmazott steril ampullák anyagai fokozzák, kiegészítik, megőrzik, esetenként feleslegessé vagy elodázhatóvá teszik a hagyományos esztétikai vagy plasztikai sebészeti beavatkozásokat.

30 éves kortól, nemtől függetlenül és korhatár nélkül alkalmazható.

5-10 kezelés az indító kurzus, heti-kétheti gyakorisággal, majd félévente-évente egy emlékeztető kúra javasolt, ami 2-3 kezelést jelent.

Alkalmas:

  • Az arc, a nyak, a dekoltázs ránctalanítására
  • A szem alatti táskák csökkentésére
  • A helyi zsírréteg csökkentésére (toka, csípő, derék, has, tompor, combok)
  • A kar, a láb bőrtónusának fokozására
  • Mell, fenék feszesítésére
  • A cellulitis (narancsbőr) kezelésére
  • Striák csökkentésére

Forrás: biolifting.eu