Vélemények

Vélemények

2010-ben diagnosztizálták nálam a sokízületi gyulladást. A reumatológus által ajánlott és beállított gyógyszeres terápiára betegségem ugyan reagált, de a nagyon sok és kellemetlen mellékhatás miatt úgy döntöttem, hogy a kezelést nem folytatom. A táplálkozásommal tudtam leginkább jómagam foglalkozni, áttértem a paleolit diétára. Mivel állapotom javulása ezután hullámzó volt, de nem tudtam stabilan fájdalommentes hosszabb periódusokat megélni, ezért kerestem meg Mária kolléganőmet. Mivel elméleti szinten a hagyományos kínai orvoslással már több éve magam is foglalkoztam, biorezonanciás kezeléseket magamnak is végeztem rendszeresen. Szükségesnek tartottam mindezek mellett egy akupunktúrában jártas orvos kollega segítségét is, és így találkoztam Balázs Mária kolleganőmmel. Rendelőjében megtörtént állapotfelmérés után ő is a paleolit diétát javasolta, méregtelenítést, és akupunktúrás kezeléseket. Mivel én az ország másik végében lakom, ezért a fonal-beültetéses módszert választottam. Ez az akupunktúrás kezelés lehetővé teszi a 3-4 hetente történő szúrásokat, ugyanakkor több hétig úgymond a kezelés „dolgozik”. Mikor először találkoztam Marikával, a jobb térdem kis újszülött fejre hasonlított, erőteljesen sajgott, fájt, nehezemre esett állni és járni. nagyon nehezen tudtam az emeletre felmenni, jobb csuklóm majdnem teljesen merev volt, semmit nem tudtam jobb kézzel csinálni. Most már a negyedik akupunktúrás kezelésen vagyok túl (az első 2013 júniusban volt). Csodálatos dolgokat tapasztalok. Van erőm, ami azelőtt nem volt elmondható, rá tudok állni a lábamra, az otthoni ház körüli dolgokat már el tudom végezni, jobb csukóm visszanyerte régi formáját, duzzadása megszűnt, kíméletesen, de konyhai munkákat is tudok végezni és egyáltalán nincsenek fájdalmaim !!!. Ha még a labor eredményeimet is megnézem, valami fantasztikust lehet látni, májusi vérvételem eredménye, mely még mindig gyulladást mutatott (vérsüllyedés 65, CRP 49), a harmadik kezelés után drasztikusan lecsökkent (vérsüllyedés 47, CRP 8,1). Természetesen továbbra is járok kezelésekre, de ezek már nem olyan gyakoriak. Erőnlétem folyamatosan nő, a kellemetlen és nyomasztó negatív lelki érzéseim is egyre ritkábban térnek vissza (szorongás, nyugtalanság, aggodalom).
Dr. HE 47 év szemész szakorvos


Néhány hónappal ezelőtt teljes kétségbeesve, testileg és lelkileg összetörve jutottam el Dr. Balázs Mária doktornőhöz. Néhány hónappal korábban - másfél éves sorozatos betegeskedés után colitis ulcerosa-t találtak. A gyógyszeres kezelés elég kevés eredményt hozott, az egyszerűbb gyógyszerek után elég hamar szteroidos gyulladáscsökkentőket kellett szednem. Ezekhez újabb gyógyszerek társultak, amikor clostridium difficile baktériummal fertőződtem meg és majdnem egy hónapig voltam kórházban. 32 évesen, 35 kg-ra fogyva teljesen kétségbeesve kerestem a megoldást: hogyan lehetek jobban, van-e egyáltalán remény a számomra. Korábban rendkívül aktív ember voltam, így ez az elesettség komoly depressziót eredményezett. Ezek után egy családtagom unszolására kezdtem el gondolkodni az akupunktúrás kezelésen és hálás vagyok Istennek azért, mert jó helyre vezetett. A kezelések látványos eredményhez vezettek: míg az első alkalomra férjem támogatott el (úgy, hogy alig bírtam állni a lábamon), néhány héttel később már munkába álltam és mára újra aktív életet élek. Nem múlt el minden betegségem, kisebb tünetek néha előjönnek - de az elmúlt időszak alatt megtapasztaltam annak a csodáját, hogy újra teljes életet élhetek. Sőt, a Doktornővel folytatott barátságos, őszinte és a lélek mélyéig ható beszélgetések során tanulgatom azt, hogyan lehet legyőzni a betegségtudatot, illetve ezzel a gyógyíthatatlannak bélyegezett betegséggel normális életet élni.
Dr. Sz. A. pedagógiai szakértő


52 évesen agyi infarktus következtében féloldali bénulást szenvedtem, mondanom sem kell ez mekkora traumát jelentett számomra, és családom számára is. Lebénult karomat nem tudtam felemelni, ujjaimmal nem tudtam a gyerekeimet simogatni, nem tudtam fogni. Beszédem érthetetlen volt, háromlábú bottal voltam kénytelen közlekedni. Szerencsére a kórházból való távozás után egyik barátnőm hamar elvitt, szinte kényszerrel a fonál beültetéses akupunktúrás kezelésre, a doktornőhöz. Az első fonalbeültetés után könnyebbé vált a karom mozgatása, a második után már bot nélkül tudtam közlekedni. Sokkal jobb eredményeket ért el velem a gyógytornász a beültetés után, a konduktor elkezdett végre dicsérni. A negyedik-ötödik alkalom után a fejem fölé tudtam emelni a karomat. Elérkezett az örömteli pillanat, mikor végre képes voltam önállóan pohárból inni. Fél év elteltével a beszédem érthetővé vált. Nem tudok elég hálás lenni a doktornőnek. Köszönöm a segítségét.
Dr. DA


Kedves Mária,
ajánlottalak az utóbbi időben több embernek, az unokatestvérem (…..) biztos fog keresni hamarosan.
Kérdésem:
hétfőn most délután tudok-e menni Hozzád (kb. 3-tól estig ráérek). Hol érlek elő Hova menjek?
Az állapotomról:
Ami konkrétan kézzelfoghatóan javult (s ez nagyon sok és fantasztikus!):
- a migrénem megszűnt, bal oldalt még a halántékomnál lévő rész érzékeny, de kezeléssel ez biztos teljesen rendeződik majd
- a székletem szinte tökéletes már, még néhányszor világosabb a színe, de nem nyúlós-kis darabos. Talán a polip levétele is számított.
- a bélpanaszaim megszűntek. Lent a sygma bél részre még az elutazásom előtt jártam 3x iszappakoláson, ami rögtön oldotta a fájdalmat. Még Hong Kongban ez fájdogált, kifáradásnál, széklet előtt. De most nem is érzem, már kb. 10 napja. (Hong Kongban 2x voltam akupunktúrán, ezt majd elmondom Neked részletesebben, ha érdekel). Igaz, hogy nagyon diétázok, igyekszem csak tiszta dolgokat enni. A homeopatias szereket és a Gynexet is szedtem végig.
- a refluxos tünetek tompulnak. Hong Kongban teljesen jól voltam, most az időátállás és az itthoni ezer probléma miatt kicsit erősebbek a tünetek. Már a napi 80 Esomeprazol es a napi 40 Motidinról, csupán a napi 20 Esomeprazolnál tartok. Ma próbálom a napi 10 Esomeprazolt, nagyon szeretném már abbahagyni a gyógyszerek szedését. Szerintem ez menni fog, most bizakodó vagyok nagyon. De most 3 napja vannak refluxos tünetek újra.
- a zsírpúp is mintha kisebbedett volna! Ezt is kezeljük még.
Egyébként nagyon boldog voltam Hong Kongban, s most is tevékeny vagyok. S nagyon remélem, hogy még jobban is leszek hamarosan, ha tudsz majd kezelni.
Üdvözöllek,
SzA


Drága doktorno,
jelentkezem, jol érzem magam, kicsit 3 -4 nap olyan feszlt voltam, de azóta mintha kiegyensulyozotabb lennék és eddig jobb az emésztésem,
Már alig várom , hogy újra menjek Onhoz.
Fogyni még nemfogytam 1 dekát sem :-((((((((((((((
Tisztelettel
Angelika Érsekújvárból
Koszonoooooom