INSUmed

INSUmed

Táplálkozási tanácsadás

A hosszútávú, egészséges testsúly csökkentésnek három célja van,
melyek mindegyike egyformán fontos:

 1. célirányos zsírleépítés
 2. hiánybetegségek megelőzése és az izomzat megőrzése
 3. egészséges, jó ízű ételek fogyasztása

Az INSUmed németországi vállalkozás neve az inzulin és medicin szavakból lett összeállítva. A cég tevékenységének előterében az elhízás és szövődményeinek megelőzése áll. E tevékenység támogatására Az INSUmed orvosok által kidolgozott táplálkozási program gyakorlati megvalósítása több éve sikeresen folyik.
Szinte naponta újabb és újabb fogyókúra csodákról szerezhetünk tudomást, melyek az egyetlen és biztos módszert igérik a legrövidebb időn belül felesleges kilóik leadására.
A különböző fogyókúrák és gyors-fogyókúrák hatását ismerve egy eredményesnek látszó hirtelen fogyás nem hozza meg az elvárható „valóságosan hosszantaró” kisebb testsúlyt.
Biológiai okok miatt egészséges fogyás esetén 10 kg testzsír lefogyásához 10 hétre van szükség. 1 kg testzsír energia értéke 7000 kcal.
Annak érdekében, hogy 1 kg testsúly csökkenést elérjünk, 7000 kcal energiát testmozgással kell felhasználnunk, vagy ennyivel kevesebb fűtőértékű táplálékot kell elfogyasztanunk.
A gyors testsúlycsökkenés mindig a szervezet vízháztartásbeli változásaira, és az izomszövet leépülésére vezethető vissza.
Az INSUmed táplálkozási tanácsadás lehetővé teszi a célzott zsírfogyást, károsodás nékül megtartva az életfontosságú izomszövetállományt. A táplálkozási szokások lassú és hatásos megváltoztatása lehetővé teszi, hogy végre elérjük a régen áhított célt: a megálmodott, egész-séges testsúlyt tartani tudjuk.
Az egészséges táplálkozás változatos és ízletes. Nem szükséges bizonyos táplálkozási örömökről alapvetően lemondani, sokkal fontosabb megtanulni az ellenőrzött tudatos evést, melynek keretében ezen élvezeteknek helye van, és az éhséget is kizárja.
A táplálkozási tanácsadás során az Ön gondozói, segítői a legjobban kiképzett orvosok és ápolók, akik ennek a fogyókúra rendszernek a specialistái, ismerik a táplálkozástudomány legújabb eredményeit, és ezeket megosztják Önnel.

Segítünk Önnek:

 • Terhesség után – a testsúly helyreállításában.
 • Klimax alatt – a testsúly optimalizálásában.

A táplálkozási tanácsadás során speciális – gyógyászati célra szánt – tápszereket fognak fogyasztani az elhízás diétás kezelésének kiegészítésére.
Túlsúlyban szenvedők speciális – a kezelőorvos által megállapított – étrenddel történő kezelése során, a tápszerrel készített táplálék elősegíti a hiánybetegségek kialakulásának megelőzését. A készítmény tápanyag összetétele következtében inzulint alig igénylő módon vesz részt az anyagcserében, így hozzájárul az elhízást gyakran kísérő magas inzulinszint mérsékléséhez.
Nagyon fontos, hogy ezen termékeket a használati utasítás pontos betartása alapján fo-gyasszák.

Az orvos utasítása és ellenőrzése nélkül a speciális – gyógyászati célra szánt – tápszereket nem fogyaszthatják!

Speciális – gyógyászati célra szánt – tápszereink:

 • Trinknahrung natur ízű tápszer por
 • Trinknahrung plusz vanilia ízű tápszer por
 • INSUdiabet Trinknahrung tápszer por: az édesítőszert tartalmazó INSUdiabet Trinknahrung tápszer porból készült táplálék, alkalmazható cukorbetegek speciális étrendjének kiegészítésére.
 • Burgonyaleves por
 • Zöldségleves por
 • Kínai tésztaleves por

INSUmed táplálék kiegészítő 2-es típusú diabétesz mellitus kezelésére

A 2-es típusú diabétesz mellitus gyógyításának legnagyobb problémája, hogy a betegség kialakulásához vezető anyagcsere betegségeket nem fedezik fel időben. Ha az elhízást és a velejáró metabolikus szindrómát megfelelően kezelnék, sok páciensnél meg lehetne akadályozni a cukorbetegésg kialakulását, súlyosbodását.
Az INSUmed táplálkozási programot hosszú ideje sikeresen alkalmazzák az elhízás és a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére.

Az elhízás és a cukorbetegség egymást rontó kórállapotok, amelyek kórélettani folyamata az alábbi:

 1. A túlsúlyosság következményeként a zsírral teli zsírsejtek adipokint és citokint termelnek.
 2. Az adipokin és a citokin hatására az izomsejtek inzulinérzékenysége csökken.
 3. Az inzulinérzékenységet a szervezet az inzulin termelésének a fokozásával kompenzálja.
 4. A szervezetben az inzulin mennyisége nő, kialakul a hiperinzulinémia.
 5. A hiperinzulinémiában az inzulin gátolja a zsírlebontást, a túlsúlyosság fokozódik.
 6. A túlsúlyosság következményeként teljesen zsírral teli zsírsejtek adipokint és citokint termelnek.

A táplálkozási szokások megváltoztatása és a testzsír redukciója feltartóztathatja a diabétesz kialakulását, javíthatja az már kialakult betegség állapotát, sőt ha csak átmenetileg is, gyógyíthatja. A betegség sokrétűségét és esetenkénti különböző lefolyását figyelembe véve, nem lehetséges egy általánosan kötelező terápiás irányvonalat meghatározni.

A háromszori étkezés elve

A túlsúlyosságra visszavezethető diabétesz esetében, az anyagcserehelyzet javulása, a testzsír redukciójának köszönhető. Miután a zsírlebontás az étkezések közötti szünetekben történik, amikor a zsírlebontást gátló inzulin szintje alacsony, az INSUmed koncepció keretei között a napi háromszori étkezés az ajánlott, kihagyva az étkezések közötti táplálékfelvételt. Ezzel a táplálkozási móddal főleg a hyperinzulinémiás páciensek szervezete kap segítséget a testzsír redukciójához.
A páciensek a testsúlyredukció alatt, két étkezés helyett INSUmed folyékony táplálékot, „Trinknahrungot” fogyasztanak. A harmadik, főétkezést a páciens saját maga állítja össze az orvosa utasításai alapján.
A Trinknahrung fogyasztásának az előnye egyrészt, hogy a pácienseket ellátja az összes fontos vitaminnal és ásványi anyaggal. Másrészt a prebiotikus élelmi rost tartalmú Trinknahrung zsírtartalma nagyon csekély, és alacsony vércukorszint emelkedést, illetve inzulin szükségletet vált ki. Ezen összetételi tulajdonságok miatt, a jóllakotság érzése mellett, a gyors zsírredukció lehetősége adott.
Az INSUdiabet Trinknahrung egy speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer por, az elhízás diétás kezelésének kiegészítésére 2-es típusú cukorbetegek részére.

Dr. Reinhard Welp, belgyógyász, diabetológus, KH der Barmherzigen Brüder, Bottrop:
„Az INSUdiabet Trinknahrung tulajdonképpen nem egy tápszer, hanem egy kiegészítő, ami egyáltalán lehetővé teszi azt, hogy a páciensek számára egy zsírszegény, szénhidrát- és élelmirost dús redukciós kosztot ajánlhassunk, anélkül, hogy a páciens a fehérje fogyasztás terén veszteséget szenvedne.”

 • Egy adag INSUdiabet tartalma: 0,92 BE (11,04g szénhidrát).
 • Tápanyag összetétele következtében inzulint alig igénylő módon vesz részt az anyag-cserében.
 • Hozzájárul a hiperinzulinémia mérsékléséhez.
 • Prebiotikus élemirostot, nutriose®-t tartalmaz.

Ha a hastáji zsír mennyisége megnő:

 • a védőfaktorok mennyisége csökken és
 • az inzulinrezisztenciát fokozó adipokin és a gyulladásmediátorok mennyisége nő.

Minden felesleges és minden leadott kiló számít! A szervezet a testzsír mennyiségének a változásaira rögtön reagál az inzulin szintjének változásával.