Nyitólap

Segítünk depresszió és pánik betegségből való felépülés esetén is…

Úgy tűnik, a hagyományos kínai akupunktúra segít a súlyos depresszióban szenvedő embereken, állítják ausztrál szakemberek.
A tanulmány szerint elsősorban férfiaknál hatásos ez a gyógymód, melyet a világ még mindig nem ismert el teljesen.

Kirk Wilson, a Sidney-i Műszaki Egyetem Hagyományos Kínai Orvostudomány tanszékének kutatója örömét fejezte ki, hiszen állítása szerint az akupunktúra egy hatalmas segítség, mely antidepresszáns gyógyszerek kiegészítőjeként számos betegnek megkönnyítheti az életét.
A tanulmány kutató orvosai 40, súlyosan depressziós embert vizsgáltak, akik közül 20 fő 12 akupunktúra kezelést kapott nyolc héten át. Mindegyikőjük olyan általános antidepresszáns gyógyszereket szedett, mint az Aropax, Prozac vagy Zoloft. A kutatás végére az átlagos depressziós érték a kezelés előtti 30-ról (mely súlyos betegségre utal) 15-re esett, ami egy közepesen súlyos depressziónak felel meg.
A terápia mechanizmusa ismeretlen, de annyit tudni lehet, hogy a testen belüli energia csatornák szabályzását végzi, melynek köszönhetően az erők szabadabban áramolhatnak bennünk. A nyugati világ orvosai még mindig szkeptikusak, mert szerintük a kutatás formáját tekintve korlátozott volt, és nincs rá bizonyíték, hogy a kezelés hosszú távon is hatásos.
Annyi mindenesetre biztos, hogy fontos kutatásokat végezni a probléma legyőzésére irányuló új módszerek terén, mert a gyógyszeres terápia nem mindenkinél válik be.